21 augusti 2006

Det viktigaste först

Opinionsmätningar har haft fel förr, väldigt fel 2002, men som det ser ut nu leder borgarna. Då gäller det för oss socialdemokrater att jobba hårt och argumentera för våra viktigaste frågor som kan locka väljare till partiet.

Valmanifestet kom i fredags. Den största reformen där är tandvårdsreformen som också är en fråga som förmodligen kan locka en hel del väljare. Många har nog förstå varför man ska betala tusentals kronor för att man bli sjuk i fel kroppsdel. Det är en välkommen reform och det är egentligen konstigt att den inte har kommit tidigare.

Man skulle kunna förvänta sig att ledande socialdemokratiska företrädare nu skulle prata om tandvårdsreformen hela tiden så att väljarna knyter reformen till oss.

På presskonferensen i fredags tog det 10 minuter innan Göran Persson nämnde tandvårdsreformen. På Ekots partiledarutfrågning i morse tog det 26 minuter.

En princip som man brukar tillämpa när man vill sätta dagordningen och lansera en fråga är att prata om det viktigaste först, sedan prata om det igen och sedan säga att man har pratat om det.

Det är dags för vår partiledning att göra det. Vi ligger under i opinionsmätningarna och det är knappt fyra veckor kvar nu.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida