16 augusti 2006

Fastighetsskatten

Under Almedalsveckan gick de borgerliga partierna ut och sa att de hade enats om fastighetsskatten, ett påstående som de har upprepat många gånger sedan dess. Sanningshalten i påståendet kan ifrågasättas. De är överens om att den ska bort och att de ska tillsätta en utredning för att se hur avskaffandet ska finansieras.

Vi lever i en lustig tid. Numera anses det att man har enats när man är överens om att tillsätta en utredning. Jag trodde allt att det skulle krävas lite mer än så.

Igår, (tisdag) intervjuades Fredrik Reinfeldt av Ekot. Där föreslog han ett avskaffande av ränteavdragen för att finansiera skattesänkningen. Folkpartiet och kristdemokraterna gick emot direkt. I dagens DN säger folkpartiets Carl B Hamilton att de ser "bebehållna ränteavdrag som en viktig fråga". Så mycket för den enigheten.

Om enighet

De borgerliga har försökt göra enighet i sig till en viktig fråga för att väljarna ska rösta fram en borgerlig regering. Jag har i och för sig svårt att se varför fyra partier måste vara eniga för att bilda regering, det har ju funkat förr ändå, men om man nu ska framställa sig som eniga kan man fråga sig varför de inte anstränger sig mer för att inte bara framstå som eniga, det kan ju finnas en poäng att också vara det.

Du kan lyssna på intervjun med Fredrik Reinfeldt här.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida