23 augusti 2006

Den borgerliga kanibalismen lever

I SVT:s uppdrag granskning visade det sig att folkpartiet ville bekämpa moderaterna och själva ta över som största borgerliga parti. Idag visar det sig att centern vill krossa folkpartiet för att själva bli det största borgerliga partiet.

Om, gud förbjude, borgarna vinner valet ska de faktiskt bli ganska roligt att se hur det kommer att gå. Då är det nämligen allvar. Då räcker det inte att "trivas bra tillsammans" eller annat trams som de kommunicerar. Då ska det kompromissas och alla ska få sitt. Dessutom ska de interna partiarbetarna bli nöjda.

Folkpartiets Leijonborg har redan accepterat sänkta nivåer i ersättningsnivåerna år 2007 men 2008 vill han höja dem igen. Det kan låta lite kosntigt men han har faktiskt sagt så. Lyssna på Ekots partiledarintervju från förra veckan. Kommer folkpartiets partimedlemmar acceptera så låga nivåer?

Centern ska kompromissa bort sitt krav på LAS inte ska gälla ungdomar. Något som Fredrik Reinfeldt har deklararerat att moderaterna aldrig kommer att gå med på. Kommer centerns väljare acceptera Maud Olofssons piruetter?

Kristdemokraterna ska kompromissa bort sitt krav på 6 000 kronor i vårdnadsbidrag. Något som både moderaterna och folkpartiet inte går med på. Kommer kristdemokraterna acceptera att kollektivavtal är kanonbra som moderaterna numera tycker?

Kommer moderaternas medlemmar acceptera att kollektivavtal helt plötsligt är bra?

Det ska som sagt bli kul att sitta på läktaren och se på. Jag är ju frisk, har jobb och en hyfsad lön så jag kommer inte att drabbas så hårt personligen. Synd bara för alla som inte är lika lyckligt lottade.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Fler bloggar om Alliansen, Val 2006, Politik.

1 kommentarer:

Klockan onsdag, 23 augusti, 2006 , Blogger Insider sa...

Rykten säger att Vänstern vill bli större än Miljöpartiet och andra rykten säger att Vänstern vill bli större än Miljöpartiet.

Men det största rykten säger att S vill bli större än både V och MP. Snacka om kannibalism....

Jag röster nog höger på grund av det.

Ni Socialdemokrater är blinda.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida