24 augusti 2006

Skolpeng

De borgerliga partierna i Göteborg vill införa en skolpeng. Den ska vara lika för alla och de som extrabehov ska få ansöka denna och få det eller inte få det efter en biståndsbedömning. (källa: moderaternas förslag till budget 2007 sidan 38).

Vi har nästan 50 000 barn i grundskolan i Göteborg. Skolbarnen skulle alltså ensamma kunna fylla hela Ullevi. Det skulle vara intressant att se hur denna biståndsbedömning ska gå till. Det blir ju som bekant väldigt många barn som ska biståndsbedömas.

Låt oss säga att biståndsbedömningen tar två timmar per barn. Låt oss också anta att vi anställer tio personer som ska utföra arbetet. De arbetar 8 timmar per dag, de arbetar på helgerna, de går aldrig på toaletten, de går aldrig och hämtar en kopp kaffe, de tar aldrig semester och när de är klara med ett barn börjar de omedelbart med nästa utan någon som helst fördröjning. Allt är effektivt näst intill omänsklighet.

Då skulle det ta tre år att gå igenom alla barn.

Men tänk om de stackarna skulle få för sig att ta ledigt en helg under dessa tre år, eller åka på semester, eller gå på toaletten eller hämta en kopp kaffe. Då skulle det ta ännu längre tid.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Politik Alliansen Skolpeng

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida