03 oktober 2007

Ni får det fanemig vara nog!

Flickvännen har sagt till mig att jag inte ska blogga när jag är arg. Hon rätt men jag kan inte låta bli för jag är riktigt förbannad så jag gör ett undantag.

Jag älskar SSU och det känns inte ett dugg larvigt att säga det. Därför blir jag heligt förbannad när jag läser i Expressen att människor drar organisationen i skiten. Denna gången har någon gjort det bokstavligt, på fyllan.Jag har haft några förhållanden i mitt liv. Det som har varat längst, sedan 1988, är det jag har haft med SSU. Det är en organisation som har format mitt liv och mig som människa så till den milda grad att jag har svårt att föreställa mig vad jag skulle ha varit utan den.

SSU har fått mig och tiotusentals andra att växa som människor och frågan är om man kan göra något bättre och finare för en annan människa än just det. Förhoppningsvis har jag bidragit lite till det jag också.

Jag har haft flera uppdrag i SSU. Ett var som ombudsman i Jämtlands läns SSU-distrikt åren 1999-2001. Som ombudsman organiserar bland annat kurser med övernattning för tonåringar.

Varje gång en kurs närmade sig ringde föräldrar och frågade alltid om alkohol. Jag förklarade att all SSU-verksamhet var alkoholfri och att vi var stenhårda med det. Det kom alltid följdfrågor om de som hade fyllt 18 men samma regler gällde för dem. Ingen alkohol. Punkt slut. Det kändes tryggt att kunna säga det och jag visste att vi inte skulle få några problem med alkohol på våra kurser.

För några år sedan berättade min mamma för mig att hon kände sig trygg med att skicka mig till SSU:s kurser för hon visste att där inte fanns någon sprit. Min mammas och tusentals andras mammors och pappors tillit till SSU är grunden till att organisationen existerar för den dagen föräldrar inte vågar skicka sina barn till SSU är det bara att lägga ner.

Jag är glad att jag inte är ombudsman idag. Vad skulle jag i så fall ha sagt till föräldern som ringer och frågar om det kommer att finnas alkohol på kursen? Jag skulle inte ha någon trovärdighet alls om jag skulle säga det jag sa då, att "all SSU-verksamhet är alkoholfri".

Det är därför jag blir så förbannad. Det är nämligen inte första gången som högt uppsatta SSU:are är inblandade i fyllegrejer. Jytte Guteland och de andra i förbundsledningen måste ta tag i detta för det skadar mer än vad jag tror att många kan föreställa sig.

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter:

2 kommentarer:

Klockan onsdag, 03 oktober, 2007 , Blogger Joanna sa...

Jag håller med. Som fan. Väl rutet.

 
Klockan onsdag, 10 oktober, 2007 , Anonymous Linda sa...

Hej Alex,
Jag tror inte SSU är vad det var på den gamla goda tiden. Hoppas det är bra med dig. Journalisthögskolan minsannn?!? Vill du nå den absoluta toppen och bli modekrönikör för någon blaska eller siktar du lite lägre och intresserar dig mer för något så totalt otrendigt som samhällsdebatt?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida