12 september 2007

Nej, inte KG också

Så var det då dags för premiären av KG Bergströms eget pratprogram. Jag har sett fram emot programmet ett tag för jag tycker att han är en bra politisk journalist. Många socialdemokrater tycker att han gynnar borgarna och många borgare tycker att han gynnar socialdemokraterna och det om något visar att han inte drar sig för att trampa på allas tår.

Programmet var bra och det var lite roligt att han hade sina initialer i dekoren. KGB ger kanske lite andra associationer.

I slutet av programmet föll han dock åt samma håll som många andra politiska journalister gör. Henrik Brors på DN, Mats Wångersjö på GT, Gert Gelotte på GP övergår ibland från att rapportera till att spekulera. Ofta sker det under rubriken "Analys".

Jag jobbade i Göteborgs politiska centrum i fyra år. Jag deltog i planerandet och formulerandet av nya idéer och initiativ kommunfullmäktige sedan beslutade om och som media rapporterade om. När tidningar kommenterade dem under rubriken "Analys" riktade de in sig på "de gör detta därför att...". Problemet var att de alltid hade fel, de lyckades inte pricka in rätt skäl en enda gång. Det som stod där var rena spekulationer.

Tyvärr har KG Bergström också gett sig in på den vägen. I slutet av gårdagens program började han spekulera om det verkliga skälet till att Mikael Odenberg avgick som försvarsminister. Bergström menade att det var för att han hade något personligt emot Anders Borg för att Borg fick bli finansminister på Odenbergs bekostnad.

KG Bergström har ingen aning om ifall detta är sant. Han kan omöjligen ha några källor på det för de enda som vet är Fredrik Reinfeldt och Mikael Odenberg själva och de skulle aldrig berätta det för någon utomstående.

Det är med andra ord rena spekulationer och jag hade hoppats att han skulle hålla sig för god för det.

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida