18 mars 2008

Carlsberg - Probably the blaskigast beer in the world

I dag rapporterar DN om en förfalsklingsliga i Kina. Deras "affärsidé" är att ta det lokala ölet Kingstar och hälla över det i Carlsberg-flaskor. Problemet är bara att Kingstar smakar för mycket så de var tvungna att förstöra den lite så att den skulle smaka Carlsberg.

De förstörde den genom att koka den. Då fick de bort en hel del av ölsmaken och då smakar den Carlsberg. Carlsberg är fräckare än Kingstar så då kunde de ta mer betalt för ölen.

Carlsberg är så klart inte så glada över tilltaget och Jens Peter Skaarup som är pressansvarig hos Carlsberg i Köpenhamn säger att det inte är första gången någon försöker piratkopiera bolagets öl. Han är nöjd med att de kinesiska myndigheterna tar tag i problemet.

Jag förstår att Carlsberg vill skydda sitt varumärke men det är faktiskt en liten grej jag undrar över. Hur känns det för Carlsberg att tvingas notera att deras bärs smakar som billigt kinesiskt sönderkokt öl?

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter:

2 kommentarer:

Klockan tisdag, 18 mars, 2008 , Anonymous Anonym sa...

Märkeshysterins dilemma.

Man har ett märke folk vill ha - men produkten är skit. LEGO, Carlsberg, Prada... Listan kan göras lång.

Men folk som tror att märket är allt borde läsa sådant här så de inte ger bort pengar till korkade företag.

 
Klockan torsdag, 27 mars, 2008 , Anonymous Harleqin sa...

Haha, visst är artikeln helt underbar! Undrar var som händer om kan komar en Carlsberg, blir det vatten av blasket tillslut?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida