08 september 2008

Dick Erixon och Obama som muslim

Jag läser bloggaren Dick Erixon varje dag. Han lägger upp nya inlägg på sin blogg flera gånger varje dag och man kan närmast likna honom vid en intellektuell höger. Det är bra, även om jag inte alltid håller med honom.

Han är en av få svenskar jag känner till som öppet stödjer John McCain och många inlägg handlar om det. Nu har han dock gått över gränsen. I ett inlägg från i morse tar han upp Barack Obamas "felsägning" i ABC News program "This Week" där han påstås ha pratat om sin muslimska tro.

Dick Erixon hakar på och skriver att "Obama får naturligtvis ha vilken religion han vill. Problem uppstår om man döljer något, eller upplevs dölja något."

Problemet är bara att det påståendet inte stämmer och om Dick Erixon hade tittat på intervjun hade han upptäckt det. Obama pratar om påståenden om Obamas muslimska tro. Det är något helt annat.

I fortsättningen är det nog bäst om herr Erixon kollar upp saker i förväg innan han skriver om dem så här får han chansen. Videoklippet nedan visar "felsägningen". Den kommer efter 1:20.Bloggar om och annat Intressant

Uppdaterat 19:59. McCain hävdar inte att Obama är muslim, det är konservativa bloggare som gör det.

Etiketter:

4 kommentarer:

Klockan måndag, 08 september, 2008 , Anonymous Anonym sa...

Man måste förstå att Dick Erixon alltid hör och ser precis det han själv vill, han har självklart ingen kommentatorsfunktion på sin blog för då skulle nästan alla hans påståenden bli vederlagda

 
Klockan måndag, 08 september, 2008 , Anonymous Anonym sa...

Obama kan knappt prata när han inte har en teleprompter som berättar för honom vad han ska säga.

Pinsamt och osäkert. Att det handlar om en felsägning borde vara uppenbart för vem som helst.

"You're absolutely right that John McCain has NOT talked about my muslim faith."

Är det någon som hör något annat?

 
Klockan måndag, 08 september, 2008 , Anonymous Anonym sa...

Nej, det är du som har FETT fel!!! McCain har aldrig(!) påstått att Obama har en muslimsk tro, vilket är exakt vad Obama säger att han ALDRIG har gjort. Hur du kan påstå att McCain har sagt det tas upp i videoklippet är oändligt mycket märkligare än Dick Erixons normala uppfattning.

I klippet talar Obama om bloggar, där konservativa sådana hävdat att han har en muslimsk tro, och sen säger han att McCain aldrig har tagit upp hans muslimska tro.

Men Obama gör något konstigt när han av intervjuaren får rättelsen "kristen tro...", eftersom han då går med på kristen tro, men en halvsekund senare förtydligar vad han menat. Det var lite rörigt, som om han kan ha menat att han har en muslimsk tro.

Just det är vad många analytiker uppfattat, och säkert vad Erixon läst, om han inte själv sett klippet och uppfattat det så.

Din tolkning är inte ens en tolkning, utan BARA fel. Medge det i alla fall. Annars kan du ge en hänvisning där McCain säger att Obama är muslim.

 
Klockan måndag, 08 september, 2008 , Blogger Alexander Sofroniou sa...

Du har rätt, jag var otydlig. McCain har inte hävdat att Obama är muslim.

Däremot antyder Dick Erixson fortfarande att Obama är muslim och han bygger det på "felsägningen".

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida