15 januari 2009

GP svarar

I ovanstående brev till GP:s ledarskribent Maria Haldesten lovade jag henne att publicera hennes svar om det kom något. Det gjorde det, efter mindre än en timma faktiskt. Här kommer det:


Hej Alexander!
I dagens GP berättar en Torlandsfamilj om hur de uppfattade stadsdelschefernas köbeskrivning som ett slag i ansiktet. Göteborgs förskoleansvariga s-politiker Ann Lundgren förklarar att om Torslanda SDF inte kan leverera, får de erbjuda familjen plats i grannstadsdelen.
Det beskedet tycker inte jag är rimligt.
Vår familj bor centralt, vi har barn på ett dagis respektive hos en dagmamma några kilometer från hemmet. Ändå tar barnleveranserna nära en timme varje morgon. Det ger mig personlig insikt om det orimliga i att familjer förväntas acceptera vilken placering i stadsdelen som helst, eller i grannstadsdelen!
Liknelsen med Sovjet må vara hårddragen, men känns inte orättvis.
Nog borde barnfamiljer kunna erkännas rätten att välja barnomsorg med omsorg, kunna få placera sina barn i förskolor vars profil och personal de uppfattar som bra. Att inte räknas som köande om man sätter upp flera alternativ, om än inte alla stadsdelens, tycker jag är ett hån mot barnfamiljerna.
Mvh
Maria

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter: ,

1 kommentarer:

Klockan torsdag, 15 januari, 2009 , Blogger Cecilia Dalman Eek sa...

Tydliggörande beskrivning och bra politiskt exempel. Att jämföra med Sovjet är hårresande! Men att förväntas acceptera att man ska åka mellan stadsdelarna om man har flera barn är inte heller ok. Risken med hårdragna exempel är att bara icke-verkliga situationer blir föremål för diskussion.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida