14 december 2006

Regeringens spel för ... ja vadå?

När Fredrik Reinfeldt läste upp regeringsdeklarationen sa han att regeringen skulle arbeta för att få "större idrottsevenemang" till Sverige. Nu visar det sig att det var en ren bluff från början till slut för idag sa regeringen nej till att stödja Friidrotssförbundets ansökan om Friidrotts-VM i Göteborg år 2011 eller 2013.

Det finns fem evenemang som går under rubriken "större idrottsevenemang". Dessa är:
  1. Fotbolls-VM som Sverige hade 1958.
  2. Fotbolls-EM som Sverige hade 1992.
  3. Friidrotts-VM som Sverige hade 1995
  4. Friidrotts-EM som Sverige hade 2006
  5. OS (sommar och vinter) som Sverige hade 1912

Några fler är det inte. Skid-VM kommer att äga rum i Åre om ett par månader, konståknings-VM kommer att äga rum i Göteborg om drygt ett år, hockey-VM har spelats i Sverige flera gånger men dessa räknas inte till större evenemang. De genomförs utan några som helst statliga garantier.

Har regeringen då tänkt att rikta in sig på några andra av de "större evenemangen"? Då kommer de att få svårt. Fotbolls-VM kan vi inte få för den enda arenan som håller måttet är Ullevi i Göteborg, de andra är för små. Samma gäller för Fotbolls-EM som i så fall måste samarrangeras med ett eller flera andra länder.

Friidrotts-EM har vi just haft så det får vi inte igen.

OS kommer Sverige ha mycket svårt att få framöver. Orterna bestäms cirka sju år i förväg och OS-världen har dåligt samvete för att Sydamerika och Afrika inte har fått ordna spelen.

Friidrotts-VM var regeringens enda chans att få hit något större evenemang men de tog den inte. Vid ett senare tillfälle ska jag skriva om varför det är urkorkat att resonera som regeringen gör.


Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om

1 kommentarer:

Klockan torsdag, 02 juni, 2011 , Anonymous konferensresa till barcelona sa...

The west coast looks good place, as a person goes on a holiday he want to get relaxed and like to have good food and nice ambience and atmosphere. hence this place look as perfect as one want. even conference can be held as good as possible ...

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida