08 juni 2006

De "ärliga" sverigedemokraterna

Idag rapporterar Expressen om hur sverigedemokraterna har gått till väga för att fiffla till sig röster i Ungt val. Sverigedemokraterna brukar vara de första att att framställa invandrare som fifflare, kriminella och allmänt opassande i det svenska samhället, det ska visst vara något som ligger i deras kultur.

Nu när de själva har gjort precis det som de vill utvisa invandrare för är frågan är om Sverigedemokraterna vill utvisa sig själva nu.

Peter Gustavsson har skrivit mer.

8 kommentarer:

Klockan torsdag, 08 juni, 2006 , Anonymous Martin Kinnunen sa...

Man kan ju välja att tro på oseriös kvällstidningsjournalistik eller så kan man resonera lite på egen hand.

Vi har varit i kontakt med Ungt Vals säkerhetsansvarige Lovisa Lindmark som dementerar alla påståenden som valfusk samt meddelar att hon ringt och skällt ut Expressens Niklas Svensson. En rättelse är begärd och har tidningen någon heder kvar så lär den komma in imorgon.

Resultatet var föga förvånande. I den undersökning som för någon vecka sedan gjordes på landers niondeklassare så blev även då sverigedemokraterna landets tredje största parti med andelen 12 % av de som uppgav något parti. I partiets egna SIFO-mätning som publiceras idag på wwww.sverigedemokraterna.net så får sverigedemokraterna även där högt stöd av landets ungdomar och då specefikt unga män. Totalt var det 7 procent som enligt SIFO kan tänka sig att rösta på partiet.

 
Klockan torsdag, 08 juni, 2006 , Blogger Alexander Sofroniou sa...

Den sverigedemokratiska dementimaskinen har satt igång.

Enligt SD:s egen undersökning kan sju procent tänka sig att rösta på partiet. Det är långt ifrån de röster som de fick i Ungt val. Borde det inte vara fler som kan tänka sig att rösta på ett parti än som faktiskt röstar på det?

Resultatet i Ungt val kan omöjligtvis representera den verkliga opinionen.

I övrigt hänvisar jag till Temos mer seriösa undersöking som DN rapporterar om idag.

 
Klockan torsdag, 08 juni, 2006 , Anonymous Martin Kinnunen sa...

Givetvis bör det vara fler. Personligen tror jag att sverigedemokraternas spilovereffekter till riksdagspartierna är mindre än för andra partier då partiet uppfattas som väldigt olikt. Hur som helst kan man inte blunda för att 4 % svarade ja på frågan i januari och nu 7 % svarar ja på samma fråga.

Vad gäller expressen så borde du kalla det lunarstorms dementimaskineri. De hävdar ju att Niklas Svensson ljuger vilka vi givetvis stöder oss på. Och som sagt. Undersökningen bland niondeklassare gav i princip samma resultat som Ungt Val.

 
Klockan fredag, 09 juni, 2006 , Anonymous Anonym sa...

http://ungtval.lunarstorm.se/main.aspx?article=838845

Chefredaktören för Lunarstorm tillbakavisar Niklas Svenssons uppgifter.

 
Klockan fredag, 09 juni, 2006 , Blogger Alexander Sofroniou sa...

Hej anonym!

Det Lunarstorm säger motsäger inte det Sverigedemokraten som var med och fuskade säger i artikeln.

 
Klockan fredag, 09 juni, 2006 , Anonymous Anonym sa...

Jo det gör han. Lunarstorm deklarerar tydligt att det inte finns något som tyder på organiserat fusk eller att det skulle ha fuskats mer av ett parti än av något annat.

 
Klockan fredag, 09 juni, 2006 , Blogger Alexander Sofroniou sa...

Hej igen Anonym!

Till att börja med undrar jag varför du vill vara anonym och inte tillkännage vem du är.

Lunarstorm har skött säkerheten i två steg. Det första är på samma sätt som när man vill lägga in en kommentar här, man får skriva in några bokstäver i ett fält nedan och det är ingen konst för någon människa att göra det.

Det andra steget var att gå igenom IP-nummer och cookies. Jag kan utan några som helst problem rösta från olika IP-nummer. Hemifrån, på jobbet, på biblioteket vid Götaplatsen, på biblioteket i Guldheden, på alla andra bibliotek i hela Sverige, hemma hos mina föräldrar, hemma hos kompisar, hemma hos min mormor, hemma hos min morfar, hemma hos min ena moster, hemma hos min andra moster och så vidare.

På det sättet kan jag ensam rösta många gånger från olika IP-nummer, cookies kan raderas hur enkelt som helst.

Lunarstorm säger att de har tagit bort ungefär 5.000 röster som de misstänker är falska. Tänk om valmyndigheterna skulle göra så i "vanliga" val. Vem skulle tycka att det valet hade någon som helst legitimitet då? Möjligtvis George W. Bush men jag har svårt att komma på någon annan.

Valet är inte seriöst genomfört och valresultatet är inte värt ett skvatt.

 
Klockan fredag, 09 juni, 2006 , Blogger Nickersson sa...

Tja Alex! Bra att du bloggar mot Sverige(o)demokraterna!

Ses i valrörelsen!

Nicklas

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida