21 september 2006

Hanna Ljungberg till IFK Göteborg!!!

Hanna Ljungberg i IFK Göteborgs tröjaOBS!!! Bilden till höger är tyvärr ett montage men håll med om att det vore roligt.

Idag skriver GP att IFK Göteborg ska dra igång sin tjejverksamhet om ett år. Det är sannerligen på tiden. Utöver det tillstyrkte Göteborgs kommunstyrelse igår en ansökan från IFK Göteborg om att starta en friskola. IFK beskriver skolan på sin hemsida:

"verksamheten är öppen även för killar och tjejer i andra klubbar och från hela Göteborg. Den ska stimulera de som är mycket intresserade av fotboll och genom att kombinera studier, fotboll och läxläsning hoppas vi att barnen får tid över för kompisar och andra akviteteter efter skolan."

Om några år kommer det alltså att finnas massa duktiga fotbollstjejer med blåvita hjärtan som kommer att vilja spela i en bra klubb på elitnivå. I Göteborg finns idag kopparbergs/göteborg och jitex (som i och för sig kommer från Mölndal) så de kan inte fortsätta i "sin egen" förening IFK Göteborg.

Nu håller föreningen på att dra igång tjejverksamheten och jag förstår ärligt talat inte varför det inte har skett tidigare.

Jag hoppas att man också drar igång ett elitsatsande damlag. Det enklaste vore att "ta över" kopparbergs/göteborg på samma sätt som gais tog över sk höjden i bandy så att man slipper börja längst ner i seriesystemet. Om inte kopparbergs/göteborg vill så är det inte mycket att göra åt det men då kan man gå neråt i seriesystemet tills man hittar en villig klubb.

Supportrar gillar tröjan
Vi supportrar håller på tröjan spelarna spelar i så om kopparbergs/göteborg skulle börja spela i den vackraste av tröjor skulle de få supportrar automatiskt. Tänk om Blåvitt drog igång ett damlag och värvade Hanna Ljungberg, då skulle vi få helt nya supportrar som vi aldrig skulle kunna få annars. Vi skulle ju ha en av världens bästa fotbollsspelare som affischnamn.


Hanna Ljungberg
till
IFK Göteborg!
"Jag har alltid drömt om
att få spela i en storklubb"

Jag hoppas att jag får se den löpsedeln någon gång. Det vore något för fotbollen och för många fotbollsspelare i Göteborg!


Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om

3 kommentarer:

Klockan fredag, 22 september, 2006 , Blogger Ulf Bjereld sa...

Som sann Blåvit har jag länge sörjt över IFK Göteborgs ovilja till att satsa på damfotboll. Men bättre sent än aldrig!

Men jag undrar hur starkt varumärke Hanna Ljungberg är i dag. Intresset för damfotboll tycks inte ha ökat, och publiksiffrorna i Allsvenskan - särksilt för Göteborgslagen - pekar t o m mer neråt än vad opinonssiffrorna för (s) gjorde ett år före valet.

 
Klockan måndag, 25 september, 2006 , Blogger Ingo Söderlund sa...

Den tanken gilar jag starkt.
Vi behöver ett damlag och måhända ser vi här den ringa begynnelsens dag.

Hanna Ljunberg i Blåvitt hade varit fräckt!

 
Klockan måndag, 25 september, 2006 , Blogger Alexander Sofroniou sa...

Hej Ulf.

Det är nog så att Hanna Ljungbergs varumärke inte är lika starkt idag som det var för ett par år sedan men jag tror att det beror på två saker:

1. Hon har varit skadad ett tag.

2. Hon är inte den enda stjärnan i damallsvenskan längre när Marta, Viktoria Svensson och Lotta Schelin också finns. Nu är Hanna två mål ifrån att bli den största målskytten genom tiderna i Sveriges landslag. När VM drar igång nästa år är hon på topp igen, både som spelare och som varumärke.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida