25 september 2006

På rätt sida av Branderburg...Shellmacken på Skånegatan

Ikväll är det dags för derby mellan IFK Göteborg och gais. IFK Göteborg har hemmamatch så säsongskortet gäller. Eller kanske inte helt. Eller åtminstone inte så bra i alla fall.

Matchen spelas på Nya Ullevi. På IFK:s hemsida kan man läsa att vi som har säsongskort kan hämta ut en biljett i Scandinaviums biljettkassa senast dagen före match om vi vill slippa att stå i kurvan där sikten suger.

Sagt och gjort. Igår, dagen före matchen, gick jag dit. Det var stängt. Det hade de glömt att skriva.

Biljettförsäljningen på Nya Ullevi är kass. På Gamla Ullevi kan man gå till biljettkassan med sitt säsongskort eller sina pengar och köpa en biljett i entrén. Om biljetterna tar slut så får man skylla sig själv för att man inte gick dit tidigare eller köpte en biljett i förväg. På samma sätt är det om man har säsongskort. Man går till entrén och drar sitt kort i en kortläsare och vips så är man inne.

Så fungerar det inte på Nya Ullevi. Där måste man först ställa sig i en kö till biljettkassan. Den brukar vara lång. Sedan måste man ställa sig i en annan kö, den till själva entrén för att komma in. Den brukar också vara väldigt lång. Om man är trogen och har ett säsongskort och inte vill ha arenans sämsta platser så måste man krångla ännu mer.

De båda arenorna ligger ett par hundra meter från varandra. Mellan dem ligger Shellmacken på Skånegatan. Likt Branderburger Tor så råder det smidiga och obyråkratiska regler på den ena sidan och krångliga, byråkratiska regler som präglas av felaktig information på den andra.


Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida