25 augusti 2006

Maud och Göran visar konsekvens

Idag avslöjas att en kristdemokratisk riksdagskandidat har försökt nästla sig in i socialdemokratin och söka ett jobb hos SSU. Det finns ingen anledning att tro att Göran Hägglund eller någon annan från kristdemokraternas ledning ligger bakom eller ens kände till försöket.

Dock kan man fråga sig hur det står till med Göran Hägglunds konsekvens. När hans eget parti drabbas av en skandal slår han ifrån sig. Det har inget med kristdemokraterna att göra och den skyldige har kopplats bort från sina uppdrag.

Tidigare i år avslöjades den så kallade mejlmannen. En person anställd på socialdemokraternas partikansli spred rykten om Fredrik Reinfeldt under dold identitet. Personen fick sluta sin anställning med omedelbar verkan. De två olika skandalerna har alltså många likheter med varandra.

Det märkliga är kommentaren från Göran Hägglund. När de gäller hans eget parti är det en enskild människa men när det gäller socialdemokraterna säger han så här i den här artikeln:

Det råder en kultur inom socialdemokraterna där alla medel är tillåtna för att värna makten.
I samma artikel driver Maud Olofsson också kampanj mot socialdemokraterna:

Det finns ingen medarbetare som skulle våga göra så här om inte ledningen bejakat det.
Det måste ju rimligtvis betyda att Maud Olofsson menar att Göran Hägglund och kristdemokraternas ledning visst kände till försöket.

Var finns konsekvensen?Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Politik Kristdemokraterna Valet Göran Hägglund Socialdemokraterna Maud Olofsson

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida