10 september 2006

Borgarna om 250 miljarder

Det har diskuterats fram och tillbaka om hur mycket borgarna vill sänka skatterna om de vinner valet. Socialdemokraterna säger att den korrekta siffran är 250 miljarder medan borgarna nämner en betydligt lägre siffra.

Så här är det. I tidningen Svenskar i världen Nummer 1-2005 intervjuas Fredrik Reinfeldt. På sidan 15 finns följande att läsa:
I den offentliga debatten kan det framstå som om Reinfeldt är ointresserad av att sänka skatterna. Det är fel. Han vill ha ned det totala skattetrycket med bortåt en femtedel, från dagens dryga 50 procent till genomsnittet i EU som ligger på drygt 40 procent.

– Jag tycker inte att Sverige ska ligga högre än genomsnittet i EU, säger han och kommer åter in på huvudbudskapet om mer arbete och mindre bidrag.
Det finns mer. Moderaterna hade en så kallad arbetsstämma i Örebro förra året. I ett av partistyrelsens förslag till stämman kallat "Fler som arbetar" kan vi på sidan 27 läsa:

Den offentliga sektorns skuldsättning bör reduceras och skattetrycket sänkas till nivån i andra jämförbara industriländer.
Tyvärr kan jag inte ge dig någon länk till dokumentet för moderaterna har plockat bort det från sin hemsida. Man kan ju undra varför.

Budskapet upprepas av Maud Olofsson. I Ekots lördagsintervju den 25 mars i år säger hon att hon också vill sänka skatterna på samma sätt. Svenska företag ska inte ha ett annat kostnadsläge än konkurrenter i vår omvärld. Hon säger också att Sverige ska komma ner till denna nivå på åtta år och att de andra partierna i alliansen är överens med henne om detta.

Om du vill lyssna på intervjun så klicka här. Du måste ha Real Player installerat på din dator för att kunna lyssna. Avsnittet där Maud Olofsson förklarar detta börjar efter 9 minuter och 53 sekunder.

Så var det med det.


Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida