25 januari 2007

Därför var borgarna taktiska och oärliga

Med anledning av mitt förra inlägg här på bloggen (klicka på länken eller scrolla ner) kände sig Corridon manad att komma med en kommentar:

varför skulle det vara oärligt.
Det är väldigt tydligt.

Hadde FP fårr majoriteten i den nya regeringen så skulle vi fått utbygnad av kärnkraften, hadde centern fått det så hadde vi lagt ner kärnkraften, nu skedde inget av dessa fall så vi behåller kärnkraft.

Helt i enlighet med vad som sades.

skilnaden mot det andra laget är uppenbar, för de kunde inte komma överens om sådana saker så man viste inte vad resultatet skulle bli vid ett vist utfall.

/C
Kommentaren är intressant och det hade också varit rätt i sak om det inte har förhållit sig på detta vis:

Några veckor före valet kom de fyra borgliga partierna överens om stora delar av den politik de skulle driva vid en eventuell valseger. Några av punkterna i överenskommelsen var:
  • Inget vårdnadsbidrag á la Kd
  • Inget språktest á la Fp
  • Ingen arbetsrätt eller undatag från LAS á la C

Trots detta fortsatte Kd, Fp och C att driva dessa frågor som att det fanns en reell möjlighet att de skulle bli verklighet efter valet trots att de samtidigt hade kommit överens sinsemellan att de inte skulle bli det.

Därför var de oärliga.Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer:

Klockan torsdag, 25 januari, 2007 , Blogger Lennart Regebro sa...

"Trots detta fortsatte Kd, Fp och C att driva dessa frågor"

Nej, det gjorde dom inte. Inget av partierna drev frågor som gick emot överenskommelserna.

Varför måste ni hitta på massa konstigheter om partier och försöka ljuga ihop att dom är ondskefulla? Kan du inte diskutera sakfrågor istället?

 
Klockan torsdag, 25 januari, 2007 , Blogger Alexander Sofroniou sa...

Jo Lennart, de gjorde de visst. Jag gick förbi deras valaffischer varje dag när jag gick till jobbet och där fanns kraven.

Jag kommer aldrig någonsin att ljuga på den här bloggen. Att göra det vore sjukt korkat med tanke på att det är fel att ljuga och att uppgifterna är lätta att kolla upp.

Sluta komma med sådana anklagelser.

 
Klockan fredag, 26 januari, 2007 , Blogger pelpet sa...

Olika vallöften har olika tyngd, och det är inget konstigt. Den överenskommelsen baserade sig troligen på att valresultatet stämde hyfsat överens med prognoserna. Hade FP fått 15% på grund av språktestkravet hade det nog omförhandlats en del bakom kulisserna. Och vårdnadsbidrag ska det ju faktiskt bli i många borgerligt styrda kommuner.

Dessutom får centern gehör för sin antilas-politik. Kravet på att ha flera uppdragsgivare för att få f-skattesedel ska tas bort, så i praktiken kommer det att finnas möjlighet att gå runt LAS genom att hyra in folk som egna företagare.

 
Klockan fredag, 26 januari, 2007 , Blogger Caridon sa...

Att använda affisher inder de sista veckorna av valkampanjen som "bevis" för att man "Trots detta fortsatte Kd, Fp och C att driva dessa frågor som att det fanns en reell möjlighet att de skulle bli verklighet efter valet"

Är faktiskt väldigt oärligt.

Dessa affisher srycktes och bestäldes av lokalavdelningarna under våren. och började sättas upp under augusti. Det är en praktisk omöjlighet att byta ut dem mot andra affisher med andra budskap några veckor före valet.

Så om det är ditt "bevis" så kan du ju få ha den åsikten, men jag finner det närmst löjligt.

Om man tittaar på helheten istället (insändare, prat i valbodarna, uttalanden från partiföreträdare, dabatter mm) så ser man tydligt att partierna höll sig uppdaterade och inte talade emot de gemensamma överenskommelserna. (vist det fanns undantag på lokal nivå, även lokalpolitiker är mäniskor)

/C

 
Klockan fredag, 26 januari, 2007 , Anonymous Stefan sa...

Jag tänker inte lägga någon energi i sakfrågan här men jag måste få skratta åt Caridons påstående:

"Det är en praktisk omöjlighet att byta ut dem mot andra affisher med andra budskap några veckor före valet."

Snälla Caridon, det går att beställa och få levererat affischer från ena dagen till den andra. Gör gärna ett studiebesök på något tryckeri om du inte tror mig.

 
Klockan fredag, 26 januari, 2007 , Blogger Björn Fridén sa...

Det är riktigt märkligt att som fyra partiet gå samman och kompromissa sina planer innan valet, för då har man ju i praktikten gjort sig till ett parti eftersom det inte spelar någon roll vilket av dem man röstar på.
Det är mycket hederligare att vart parti går till val på sin politik, för att sedan snacka sig samman efteråt och jämföra styrkeförhållanden.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida