02 maj 2007

Därför gör Joel fel

I torsdags beslutade den göteborgska socialdemokratiska studentklubben GSHF att nominera Kajsa Borgnäs till ordförande i s-studenter. Valet var helt okontroversiellt då hon var den enda kandidaten som stod till förfogande.

Den 19 februari meddelade Joel Malmqvist på sin blogg att han kandiderade till ordförandeposten. Problemet är bara det att Joel och Kajsa kommer från samma klubb, Laboremus i Uppsala, och Joel meddelade att han skulle följa deras beslut. Om de valde att ställa sig bakom någon annan så skulle han träda tillbaka. Så skedde och Joel är inte längre en kandidat.

Jag har vad jag vet aldrig träffat Kajsa så jag har ingen aning om hur bra eller dåligt hon kan tänkas axla uppdraget. Däremot har jag träffat Joel en hel del, han och jag satt i studentförbundets styrelse tillsammans för några år sedan.

Ganska snabbt upptäckte jag att han är en mycket intellektuell och påläst person. Som få andra i den dåvarande styrelsen kunde han formulera och utveckla politiskt teoretiska resonemang med djup och på ett sätt som alla förstod.

Det är fler än jag som har upptäckt det och en del GSHF:are på mötet i torsdags tyckte att det var synd att han inte längre kandiderade. Problemet hade inte uppstått om Joel hade var verksam någon annanstans än i Uppsala. Då hade inte Laboremus varit "hans" klubb och då hade alla medlemmar i studentförbundet kunnat nominera honom. Sedan hade medlemmarna kunnat samlas till kongress och avgöra vilken kandidat som hade mest stöd.

Det som har hänt nu är att Laboremus i praktiken själva har fått avgöra vem som ska bli ordförande och det är lite tråkigt. Man kan ha stöd i förbundet utan att ha en majoritet i Laboremus bakom sig.

Intressant? Andra bloggar om

Etiketter: , ,

1 kommentarer:

Klockan torsdag, 03 maj, 2007 , Blogger johannes sa...

Jag håller med dig.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida