05 maj 2007

V, skatten och okunnigheten

Majoriteten i Göteborgs kommun håller på att enas om nästa års budget och för första gången på fyra år är jag inte med, jag läser om det i tidningarna istället. Det är faktiskt ganska skönt för det är vid sådana här tillfällen som man minns hur det var.

Göteborgs kommun har haft ganska stora överskott de senaste åren:

2002...........92 milj
2003.........329 milj
2004.........400 milj
2005.........800 milj
2006.........452 milj

Socialdemokraterna och miljöpartiet har föreslagit att man ska använda en del av utrymmet till en skattesänkning på 25 öre. Jag vet inte vad det kostar nu men när jag jobbade i stadshuset motsvarade det ungefär 200 miljoner kronor. Vänsterpartiet vägrar, i en intervju säger deras distriktsordförande Elise Norberg att:

- Att göra en skattesänkning samtidigt som man, som nu föreslås i Linnéstaden, ökar barngruppsstorleken i förskolan – det är väldigt svårt att försvara.

Uttalande visar att hon inte har en aning om vad hon pratar om. Linnéstaden har brottats med ekonomiska problem inom individ- och familjeomsorgen som har ökat väldigt mycket där och som de måste ta tag i ändå.

Anledningen till att de fortfarande har brist på förskoleplatser är att det är en ganska trång stadsdel och att det helt enkelt är mycket svårt att hitta plats att bygga förskolor på. Pengarna finns och de har funnit de senaste åren så det är inte det som är problemet. Stadsdelarna har haft stora överskott de senaste åren och ändå finns det för få förskoleplatser. Det ska vänsterparitet lösa genom att ge stadsdelarna ännu mer pengar, det är nog bara de själva som får den ekvationen att gå ihop.

Om vänsterpartiet gör anspråk på att vara ett regeringsparti så måste de lära sig att det finns problem här i världen som inte blir lösta med högre skatter och mer pengar.

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida