31 oktober 2007

Länge leve Carolina Klüft

Jag har gillat Carolina Klüft så länge jag har känt till henne. Hon har en ball attityd, karisma och naturlighet som få andra har. Hon idrottar i längre byxor till skillnad från många andra kvinnliga friidrottare som har på sig något som mest liknar en bikini. Jag vet inte om det är medvetet men jag tror faktiskt att det är det. På så sätt visar hon att man inte måste vara lättklädd för att lyckas.

Igår var hon gäst hos KG Bergström och de pratade om något som har stört mig i många år, alla skattesmitande idrottare.

Bergström hade kollat upp hennes senaste deklaration och sett att hon betalade över 200.000 kronor i skatt. Han undrade om hon hade funderat på att göra som många andra idrottare och flytta till Monaco där hon inte behövde betala någon skatt alls.

Hon svarade att det ville hon inte. Hon trivs i Sverige OCH, detta är det viktigaste, hon vill bidra till det svenska samhället. Det är både fint och oegoistiskt.

IFK Växjö är hennes moderklubb. De tävlar på den kommunala arenan Värendsvallen. Granne med arenan ligger Tipshallen där klubben genomför sina träningar, också denna är ägd av Växjö kommun.

Skattebetalarna i Växjö har alltså bidragit till Carolina Klüfts träningsmöjligheter som har gjort henne till den framgångsrika idrottare hon är idag. Då är det inte mer än rätt att hon också bidrar lite och hon gör det på ett utmärkt sätt.

Tänk på det nästa gång du hyllar Christian Olsson, Kajsa Bergqvist, Anja Pärsson som alla har flyttat till Monaco.

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida