30 september 2008

Niklas for presid...partisekreterare

Nu när socialdemokraterna har offentliggjort att Marita Ulvskog ska toppa valsedeln till europaparlamentsvalet nästa år ska partiet hitta en ny partisekreterare. Jag hoppas att Niklas Nordström får uppdraget.

Idag är han PR-konsult och han är enligt min uppfattning en av socialdemokraternas mest borttappade förmågor. Till skillnad från många andra så har han vägrat göra sig beroende av partiet för sin försörjning. När han lämnade ordförandeskapet i SSU kandiderade han till ordförandeposten i Norrbottens partidistrikt men Göran Persson ville annorlunda så Björn Rosengren blev vald istället.

Då drog Niklas sig (tyvärr) tillbaka från det mest partiaktiva livet (med undantag för några år som oppositionsledare i Nacka) och inledde en framgångsrik karriär i näringslivet. Han kunde ha blivit ombudsman någonstans men han ville som sagt inte bli beroende av partiet.

Han är precis den förnyelse som socialdemokraterna behöver. Han är förhållandevis ung. Han har inte levt hela sitt liv i rörelsen så han kan se på partiet med lite andra ögon. och alla som har sett honom från nära håll vet att han är oerhört kompetent.

Moderaterna har genomfört ett generationsskifte som imponerar och socialdemokraterna borde göra samma sak. Niklas vore en alldeles utmärkt början.

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter:

1 kommentarer:

Klockan tisdag, 30 september, 2008 , Blogger Cecilia Dalman Eek sa...

Tycker som du! Cissi

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida