19 december 2007

Grattis Marta men...

Marta i Umeå IK har utsetts till världens bästa fotbollsspelare på damsidan. Marta är en fantastisk fotbollsspelare med en förbluffande teknik men...

... den som borde ha fått priset är Kim Kyong Hwa från Nordkorea. Jag hade ingen aning om vem hon innan dam-VM spelades för några månader sedan. Då upptäckte jag att hon förmodligen är världens bästa fotbollsspealare. Detta oavsett kön.

Hon tricksade bort lag efter lag och behandlade bollen som inte ens Ronaldinho kan. Det gick inte att avgöra om hon var vänsterfotad eller högerfotad för båda fötterna var lika bra och hon använde den som passade bäst för stunden.

När en fotbollssplare slår hörnor brukar han/hon använda den motsatta foten från det håll hörnan slås, om hörnan slås från vänster används högerfoten och tvärtom. Kim Kyong Hwa slog alla Nordkoreas hörnor och hon använde båda fötterna beroende på vilket håll hörnan slogs ifrån.

Tyvärr kommer hon från Nordkorea så frågan är om Kim Jong Il hade gett henne utresetillstånd för att ta emot priset. Vem vet?

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida