23 december 2007

Så blåser du giriga TV-bolag

1989 fick alla hockeyintresserade svenskar en chock, TV3 köpte sändningsrättigheterna till hockey-VM i Stockholm. Vi hade byggt Globen att spela matcherna i och så fick vi inte se det på TV. Många var upprörda, så upprörda att Stenbäck till slut gick med på att SVT också fick sända matcherna fast med en kvarts fördröjning.

TV3 köpte rättigheterna för att få folk att betala för TV3 och man får nog säga att det var det första slaget i kampen om tittarna. Idag, nästan 20 år senare, lockar många kanaler tittare genom att köpa rättigheter till olika idrottsevenemang.

Ikväll spelades matchen mellan FC Barcelona och real madrid. TV4 har rättigheterna och de brukar sända matcherna från Spanien i TV4+ som ingår i Viasats basutbud. Dock inte denna kväll, de sänder matchen i TV4 Sport som kostar pengar. Låt mig gissa att det inte var någon slump, tidigare idag sände de matchen mellan inter och milan i samma kanal. Allt för att vi ska betala.

Synd bara för TV4 att det finns Internet. Om du vill se en match, det spelar nästan ingen roll i vilken idrott, så surfa in på http://www.myp2p.eu/ och ladda ner programvaran. Efter några sekunder kan du se nästan vilken match du vill i direktsändning, helt lagligt och helt gratis.

Mycket nöje!

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida