16 januari 2008

Borgerlig besatthet av socialdemokraterna

Jag sitter och lyssnar på partiledardebatten i riksdagen. I skrivande stund har den hållit på i 1 timme och 43 minuter och just nu står Maud Olofsson i talarstolen.

I alla inlägg, ja alla utan undantag, från de borgerliga representanterna pratar de om vad socialdemokraterna gjorde i regeringsställning. När s, v eller mp kritiserar den borgerliga regeringens politik svarar de alltid "när ni satt i regeringen/stödde den socialdemokratiska regeringen så..."

Varför är de så besatta av sossarna?

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter:

1 kommentarer:

Klockan fredag, 18 januari, 2008 , Anonymous Anders W sa...

En av fördelarna med föräldraledighet är att man kan bli en lite medare borgare, eller hur man nu kan tänkas komparera medborgare...

Inte mycket nytt i debatten. Att Björklund inte automatiskt inkluderade mp i underlaget för en socialdemokratisk regering kanske kan ses som att man vill flytta blockgränsen? Ja, vad gör man inte för att kunna vinna?

Det är just detta som är det mest påtagliga intrycket, det känns inte som om Maud, Janne och Fidde gör det de gör på riktigt. Det finns en hinna av rollspel över hela deras framträdande, som om de lekte politik. Jag får för mig att de inte bryr sig egentligen (och i Janne och Mauds fall tror jag inte att de riktigt kan försvara politiken eftersom de gillar den sämre än den vi skulle ha fört...) utan att de bara ser det hela som en karriär i högen av alternativa jobb. Debattens högsta mål blir då att vinna för att få behålla jobbet, inte för att man har en passion för de konsekvenser politiken får... dessutom blir jag otroligt arg av Mauds röst, man får verkligen anstränga sig för att inte muta TV'n under hennes inlägg.

Bäst var (som vanligt) Lars och Göran, synd att de representerar de två knasigaste partierna...

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida