16 januari 2008

Du glömde en liten grej Reinfeldt

I partiledardebatten tidigare idag hyllade Fredrik Reinfeldt Bill Clinton. Det är i och för sig roligt för Clinton är sannolikt en av de bättre presidenterna USA har haft.

Problemet är bara det att uttalandet blir smått absurt med tanke på att Reinfeldt själv var i USA i presidentvalrörelsen 2000 och propagerade för George W Bush som står för något helt annat än det Clinton gjorde. En kandidat som enligt många är den sämsta president som USA har haft någonsin och som inte har ändrat sin politik alls sedan Reinfeldt var där och kampanjade.

Bill Clintons åtta år som president har i efterhand beskrivits som väldigt positiva för USA. Buchs tid vid makten har beskrivits som en katastrof. Därför är det inte så konstigt att Reinfeldt försöker distansera sig från sin gamla polare men det får faktiskt vara någon måtta på de taktiska "genidragen".

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter:

2 kommentarer:

Klockan onsdag, 16 januari, 2008 , Blogger johannes sa...

Jag försökte följa debatten men det är något med Mauds röst... fullständigt olidligt. Du får berätta vad som hände imorgon.
Och Reinfeldt, ja han är verkligen mannen utan egenskaper.

 
Klockan torsdag, 17 januari, 2008 , Blogger Per Hagwall sa...

Något helt annat än Clinton, du menar att Bush inte bombar läkemedelsfabriker och får radikala muslimer att planera attentat med flygplan mot skyskrapor?

Vilket också var det som fick Bush att radikalt ändra sin utrikespolitik från isolationism till interventionism.

Men det kanske du "glömde" när du påstod att Bush inte ändrat sin politik alls sedan han blev vald...

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida