01 juni 2007

Därför kommer jag aldrig att respektera hycklar-Maud

Jag har haft en del politiska uppdrag genom åren, både i majoritet och i opposition. Så gott som alltid har arbetet mellan blocken byggt på respekt för varandras roller och för att vi har olika åsikter. Idag sitter jag i SDN Centrum i Göteborg och jag har bara gott att säga om den nyvalda oppositionsledaren Maria Rydén men också om hennes företrädare Johan Fält. De är moderater, de står för sina åsikter och de är konsekventa. Allt bra alltså.

Annat är det med Maud Olofsson. Hon är en hycklare rakt igenom som anpassar sitt budskap efter det som passar för stunden. Två exempel:

Bloggaren Magnus Ljugqvist har grävt i arkiven och hittat uttalanden från Maud Olofsson där hon sågar en personalfest som den socialdemokratiska regeringen ordnade. Kritiken var inte nådig, det var omdömeslöst, folkhälsoministern skickade ut felaktiga signaler om droganvändning och skattebetalarna skulle inte betala för sånt här.

Det är en åsikt som man kan respektera, jag delar den inte men det är en annan sak. Problemet kommer när den nuvarande borgerliga regeringen ordnar en likadan fest. Då går Maud Olofsson gärna dit och detta utan att kritisera tillställningen. När en sosse-regering gör något kritiserar hon. När en borgarregering gör precis samma sak håller hon tyst och deltar. Hyckleri och inget annat.

Det är tyvärr inte första gången som Maud Olofsson visar prov på "logiska luckor" i sitt resonemang. I valrörelsen 2006 kritiserade hon AMS:s generaldirektör Bo Bylund för att presentera arbetslöshetssiffror som gynnade den socialdemokratiska regeringen. Hon gick så långt att hon kallade honom för en socialdemokratisk valarbetare.

Det är också en åsikt som är OK, även om jag inte delar den. Problemet är bara att Bo Bylund har fortsatt att leverera statistik som visar sjunkande arbetslöshet, fast denna gången för en borgerlig regering. Kritiken mot den socialdemokratiske valarbetaren har helt plötsligt tystnat.

Återigen, Bylund gjorde en sak för den socialdemokratiska regeringen, Maud Olofsson kritiserade. Bylund gör exakt samma sak för den borgerliga regeringen, Maud Olofsson håller tyst.

Hyckleri var ordet.

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida