01 juli 2007

Tjejen som "visste" för mycket

Jag gillar inte Lotta Gröning. Jag tycker faktiskt att hon är helt kass. När jag bodde i Östersund vikarierade hon ofta för den sjukskrivne ordinarie ledarskribenten på Länstidningen i Östersund så jag läste hennes texter ofta. Det var då jag upptäckte att jag inte gillar Lotta Gröning.

Lotta Gröning tycker att hon personifierar den rätta socialdemokratin. När partiet inte tycker som hon så anklagar hon partiet för att inte lyssna på gräsrötterna i partiet som alltid blir överkörda av partiledningen/eliten/EU-kramarna eller några andra mörkerkrafter. I hennes värld spelar det ingen roll att en demokratiskt vald kongress har fattat ett beslut. Om hon inte delar kongressens åsikt så är det hon, inte kongressen, som definierar vad som är riktig socialdemokrati.

I min enfald trodde jag att hennes tyckande begränsade sig till socialdemokraterna men nu har hon utvidgat sina domäner. För ungefär en timma sedan satt hon i panelen i P1:s Godmorgon världen där de diskuterade abortdebatten som kristdemokraterna hade i helgen.

Jag såg debatten på SVT24, alla fyra timmar, och jag kan med glädje konstatera att abortmotståndarna i partiet åkte på storstryk. De var många i talarstolen men de fick få röster bland ombuden.

Enligt Lotta Gröning gjorde ombuden fel, de körde över gräsrötterna i partiet. Det är en gåta hur Lotta Gröning kan veta vad gräsrötterna i kristdemokraterna tycker i den här frågan.

Bloggar om och annat Intressant

Etiketter: , ,

1 kommentarer:

Klockan tisdag, 03 juli, 2007 , Blogger Thomas Tvivlaren sa...

Intressant iakttagelse och en jag delar för övrigt! Häromveckan läste jag något från Gröning och min interna monolog lät "det här är som att läsa en dussinblogg men på papper"...

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida