31 augusti 2006

Varning till alla socialdemokrater

Förhandsröstningen har kommit igång och därför vill jag utfärda en varning till alla socialdemokratiska partiarbetare.

Under valrörelsen 2002 gick några av oss socialdemokrater här i Göteborg runt bland postkontoren och kontrollerade våra valsedlar. Då upptäckte vi att sverigedemokrater hade varit där och blandat in sina valsedlar bland våra som kort i en kortlek. Varannan socialdemokratisk, varannan sverigedemokratisk.

I och med att socialdemokraterna och sverigedemokraterna har snarlika namn finns risken att någon som inte tittar noga på valsedelen tar en sverigedemokratisk valsedel av misstag.

Därför är det en bra idé att gå runt bland förhandsröstningslokalerna och kolla så att det bara ligger socialdemokratiska valsedlar i den socialdemokratiska högen.


Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Politik Val 2006 Socialdemokraterna Sverigedemokraterna

30 augusti 2006

Good cop, not as good cop

När poliser på film ska förhöra en skurk har de ofta en indelning sinsemellan. En är snäll och en är elak. Good cop, bad cop. På så sätt ska skurken få mer förtroende för den ena men inte den andre och berätta mer för honom. Alla som har sett en Beck-film vet att Gunvald Larsson inte är en trevlig kille.

Nu har denna uppdelning letat sig in i det svenska politiska toppskiktet in i moderaterna. Här finns både Gunvald Larsson och Martin Beck fast i den verkliga världen spelas Gunvald Larsson av Fredrik Reinfeldt och Martin Beck av moderaternas chefekonom Anders Borg.

Igår handlade 16-timmen i Studio 1 om arbetslöshetsstatistik. I studion satt bland andra Anders Borg.

Anders "Martin Beck" Borg fick frågan om hur hög arbetslösheten är. På sitt vanliga, trevliga, vetenskapliga och resonerande sätt svarade han att det beror lite på vem man frågar. Riksbanken säger att den ligger mellan sju och åtta procent och OECD säger att den ligger runt sju procent. Ett besök på moderaternas hemsida säger något annat för där kan vi läsa att arbetslösheten idag är löjligt höga 21 procent.

Strategin är solklar. På torgmöten där de egna partivännerna finns med, i media där mjäkiga journalister finns med eller i situationer där det är ont om tid, då skickar de fram Fredrik "Gunvald Larsson" Reinfeldt. Han får orera om den 21 procent höga arbetslösheten och han får ostört hävda att en och en halv miljon människor står utanför arbetsmarknaden.

I situationer där journalister har tid att utveckla och ifrågasätta resonemang eller där annan ekonomisk expertis finns med som kan ifrågasätta Reinfeldts siffror så skickar de fram Anders "Martin Beck" Borg. I gårdagens program nämnde Anders Borg 21 procents arbetslöshet i en mening och han gjorde det på en direkt fråga från programledaren. Sedan var han tillbaka i de mer vedertagna siffrorna som skiljer sig från de siffror som moderaterna pumpar ut med ungefär 300 procent.

Uppedelningen mellan good cop och bad cop är solklar men det är kanske svårt att hävda att Reinfeldt är politikens Gunvald Larsson, så lugn och resonerande som han är. Jag får nöja mig med följande indelning:
  • Anders Borg - Good cop
  • Fredrik Reinfeldt - Not as good cop



Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Politik Val 2006 Fredrik Reinfeldt Anders Borg Moderaterna Arbetslöshet Arbetslöshetsstatistik

29 augusti 2006

De som vet vad folk vill ha

Journalister som blir ifrågasatta när det gäller deras val av ämnen för sina artiklar brukar försvara sig med att de ger folk vad de vill ha. Det är att upphöja sig själv till nivåer där man inte hör hemma för vad är det som säger att en journalist vet det bättre än någon annan?

För en tid sedan yppade Göran Persson att han och hans fru funderade på att skaffa hund. Vi fick reda på att paret ännu inte hade bestämt sig för vilken ras de skulle ha och det kanske är därför som Aftonbladet kände sig manade att komma statsministerparet till hjälp. I en omröstning på sin hemsida kan du, jag och alla andra komma med råd och tips om vilken hund som skulle kunna passa.

Vad skönt det är att vi har Aftonbladet som kan tala om för oss vad vi vill ha.



Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Media Göran Persson Aftonbladet

Ali Esbati om borgarnas valmanifest

Ali Esbati har skrivit en fantastisk text om borgarnas valmanifest som måste läsas. Ali är dagens nål i borgarnas manifestbalong.

Esbatis kommentarer: Att satsa på ungdomen

Iron Maiden

Nästa år är det 25 år sedan Iron Maiden släppte den klassiska skivan "The number of the beast". Det är inte klokt vad åren går.

Sedan dess har de gjort fantastiska skivor som Seventh son of a seventh son, Powerslave och Somewhere in time. De har gjort halvbra skivor som Brave new world och Virtual XI. De har gjort dåliga skivor som Fear of the dark och No prayer for the dying och de har gjort onödiga skivor som alla Live-skivor de har pumpat ut de senaste åren med ungefär samma låtar på.

Iron Maiden är utan tvekan ett av världens största rockband. Som alla andra hårdrockare blir de styvmoderligt behandlade av media men ändå säljer de ut Ullevi på några timmar.

Nu har de kommit med en ny platta, A matter of life and death. Med den visar de (igen) att de inte kör på i gamla hjulspår. Den är späckad med långa progiga låtar med starka melodier och sköna gitarrslingor.

Gå och köp!


Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Musik Hårdrock Iron Maiden A matter of life and death Metal

28 augusti 2006

Oseriöst Expressen

Många andra bloggare har kommenterat Göran Perssons insats i gårdagens utfrågning i SVT och det finns inte så mycket mer att säga om det. Däremot finns det en hel del att säga om Expressens journalistik. Nedanstående artikel är en skärmdump från Expressens hemsida.


Utfrågningen höll på mellan 20.00 och 20.58 och efter utfrågningen gjorde Expressen en undersökning för att se vad tittarna hade tyckt. Eller gjorde Expressen verkligen det? Jag tvivlar för längst ner på sidan hittade jag följande:

Först publicerade de artikeln klockan 17:08, alltså två timmar och 52 minuter innan intervjun började. Sedan uppdaterade de artikeln 21:03, alltså fem minuter efter att utfrågningen var avslutad.

Jag läste inte artikeln som publicerades klockan 17:08 så den kan jag inte säga någonting om men jag kan säga en hel del om den uppdaterade artikeln. Det är oseriöst av Expressen att dra på med en rubrik om att Expressens läsare sågade Persson fem minuter efter att intervjun avslutades. De kan omöjligt ha gjort undersökningen, dra korrekta slutsatser från den och skriva en text på fem minuter.

Expressen har allvarliga journalistiska problem.

Bloggen Samtida tankar har skrivit mer.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Politik Media Expressen Val 2006 Göran Persson

25 augusti 2006

Maud och Göran visar konsekvens

Idag avslöjas att en kristdemokratisk riksdagskandidat har försökt nästla sig in i socialdemokratin och söka ett jobb hos SSU. Det finns ingen anledning att tro att Göran Hägglund eller någon annan från kristdemokraternas ledning ligger bakom eller ens kände till försöket.

Dock kan man fråga sig hur det står till med Göran Hägglunds konsekvens. När hans eget parti drabbas av en skandal slår han ifrån sig. Det har inget med kristdemokraterna att göra och den skyldige har kopplats bort från sina uppdrag.

Tidigare i år avslöjades den så kallade mejlmannen. En person anställd på socialdemokraternas partikansli spred rykten om Fredrik Reinfeldt under dold identitet. Personen fick sluta sin anställning med omedelbar verkan. De två olika skandalerna har alltså många likheter med varandra.

Det märkliga är kommentaren från Göran Hägglund. När de gäller hans eget parti är det en enskild människa men när det gäller socialdemokraterna säger han så här i den här artikeln:

Det råder en kultur inom socialdemokraterna där alla medel är tillåtna för att värna makten.
I samma artikel driver Maud Olofsson också kampanj mot socialdemokraterna:

Det finns ingen medarbetare som skulle våga göra så här om inte ledningen bejakat det.
Det måste ju rimligtvis betyda att Maud Olofsson menar att Göran Hägglund och kristdemokraternas ledning visst kände till försöket.

Var finns konsekvensen?



Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Politik Kristdemokraterna Valet Göran Hägglund Socialdemokraterna Maud Olofsson

24 augusti 2006

Göteborgs-Posten

Ett mått på hur bra en tidning är är hur lång tid det tar att läsa den. Om det är många intressanta artiklar läser man dem och således tar det längre tid. Aftonbladet (med undantag för sportbilagan) och Expressen läser jag på några minuter och föga förvånande är det inte några höjdartidningar.

Hemma prenumerar jag på DN. Som göteborgare borde jag kanske ha GP hemma men den är helt enkelt inte lika bra. Det är naturligtvis en subjektiv uppfattning men det är min uppfattning och den är det som avgör vilken tidning jag ska lägga hundralappar på för att få hem.

Ovanstående bild är en skärmdump från GP:s startsida klockan 11.04 idag. Det ska mycket till för att övertyga mig om att byta tidning hemma.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Media Göteborgs-Posten Göteborgsposten

Skolpeng

De borgerliga partierna i Göteborg vill införa en skolpeng. Den ska vara lika för alla och de som extrabehov ska få ansöka denna och få det eller inte få det efter en biståndsbedömning. (källa: moderaternas förslag till budget 2007 sidan 38).

Vi har nästan 50 000 barn i grundskolan i Göteborg. Skolbarnen skulle alltså ensamma kunna fylla hela Ullevi. Det skulle vara intressant att se hur denna biståndsbedömning ska gå till. Det blir ju som bekant väldigt många barn som ska biståndsbedömas.

Låt oss säga att biståndsbedömningen tar två timmar per barn. Låt oss också anta att vi anställer tio personer som ska utföra arbetet. De arbetar 8 timmar per dag, de arbetar på helgerna, de går aldrig på toaletten, de går aldrig och hämtar en kopp kaffe, de tar aldrig semester och när de är klara med ett barn börjar de omedelbart med nästa utan någon som helst fördröjning. Allt är effektivt näst intill omänsklighet.

Då skulle det ta tre år att gå igenom alla barn.

Men tänk om de stackarna skulle få för sig att ta ledigt en helg under dessa tre år, eller åka på semester, eller gå på toaletten eller hämta en kopp kaffe. Då skulle det ta ännu längre tid.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Politik Alliansen Skolpeng

23 augusti 2006

Den borgerliga kanibalismen lever

I SVT:s uppdrag granskning visade det sig att folkpartiet ville bekämpa moderaterna och själva ta över som största borgerliga parti. Idag visar det sig att centern vill krossa folkpartiet för att själva bli det största borgerliga partiet.

Om, gud förbjude, borgarna vinner valet ska de faktiskt bli ganska roligt att se hur det kommer att gå. Då är det nämligen allvar. Då räcker det inte att "trivas bra tillsammans" eller annat trams som de kommunicerar. Då ska det kompromissas och alla ska få sitt. Dessutom ska de interna partiarbetarna bli nöjda.

Folkpartiets Leijonborg har redan accepterat sänkta nivåer i ersättningsnivåerna år 2007 men 2008 vill han höja dem igen. Det kan låta lite kosntigt men han har faktiskt sagt så. Lyssna på Ekots partiledarintervju från förra veckan. Kommer folkpartiets partimedlemmar acceptera så låga nivåer?

Centern ska kompromissa bort sitt krav på LAS inte ska gälla ungdomar. Något som Fredrik Reinfeldt har deklararerat att moderaterna aldrig kommer att gå med på. Kommer centerns väljare acceptera Maud Olofssons piruetter?

Kristdemokraterna ska kompromissa bort sitt krav på 6 000 kronor i vårdnadsbidrag. Något som både moderaterna och folkpartiet inte går med på. Kommer kristdemokraterna acceptera att kollektivavtal är kanonbra som moderaterna numera tycker?

Kommer moderaternas medlemmar acceptera att kollektivavtal helt plötsligt är bra?

Det ska som sagt bli kul att sitta på läktaren och se på. Jag är ju frisk, har jobb och en hyfsad lön så jag kommer inte att drabbas så hårt personligen. Synd bara för alla som inte är lika lyckligt lottade.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Fler bloggar om Alliansen, Val 2006, Politik.

Bob Dylan

Bob Dylan är en av mina gamla barndomshjältar. Låtar som Like a rolling stone, Tamburine man, The times are a-changin' är odödliga klassiker som kommer att leva vidare i sekler. Han är utan tvekan en av 1900-talets största musiker och textförfattare.

Därför är det ganska roligt att läsa att han gillar den svenska modellen. I en intervju i på satelitradiokanalen XM Radio sa han följande:

In Sweden, they have a system of higher taxes but welfare for everyone. They call it the Swedish model. Well, I could go for a Swedish model right about now.


Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Fler bloggar om Bob Dylan.

22 augusti 2006

Fyra små rätter

Min gamle kommunfullmäktigekollega och granne från Vaxholm, Per Ankersjö, har utmanat mig på bloggklassikern Fyra små rätter.

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:
Dataregistrerare på posten
Mentalskötare
Ombudsman i Jämtlands läns SSU-distrikt
Tryckeriarbetare

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
Gudfadertrilogin
Pulp fiction
Forrest Gump
Dekalogen (som egentligen är tio filmer)

Fyra låtar jag gärna hör:
Billie Holiday - Moonlight in Vermont
Slayer - Angel of death
Dream Theater - Dance of eternity
Iron Maiden – Hallowed be thy name

Fyra städer jag har bott i:
Vaxholm
Östersund
Göteborg
Maurothalassa (på somrarna)

Fyra tv-serier jag gärna ser:
Star Trek
Vita Huset (fast det var bättre förr)
The Simpsons
Prison Break

Fyra ställen jag vill åka till:
Indien
Dublin
Barcelona
Jamaica

Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
Hattrick
Svenska Fans
Dave's Six-String Bass Resource Page
Balansen

Fyra ställen där jag trivs:
Hemma
Bazar (turkisk restaurant i Göteborg med god mat och bra ölutbud)
I en segelbåt
Replokalen

Fyra personer jag vill träffa:
Billie Holiday (att få jamma med henne vore rena drömmen)
Usama Bin Laden
Jesus
Nelson Mandela

Fyra personer jag vill utmana att svara på enkäten:
Maria Augustsson
Patrik Johansson
Ewelina Tokarczyk
Cecilia Dalman Eek

21 augusti 2006

Det viktigaste först

Opinionsmätningar har haft fel förr, väldigt fel 2002, men som det ser ut nu leder borgarna. Då gäller det för oss socialdemokrater att jobba hårt och argumentera för våra viktigaste frågor som kan locka väljare till partiet.

Valmanifestet kom i fredags. Den största reformen där är tandvårdsreformen som också är en fråga som förmodligen kan locka en hel del väljare. Många har nog förstå varför man ska betala tusentals kronor för att man bli sjuk i fel kroppsdel. Det är en välkommen reform och det är egentligen konstigt att den inte har kommit tidigare.

Man skulle kunna förvänta sig att ledande socialdemokratiska företrädare nu skulle prata om tandvårdsreformen hela tiden så att väljarna knyter reformen till oss.

På presskonferensen i fredags tog det 10 minuter innan Göran Persson nämnde tandvårdsreformen. På Ekots partiledarutfrågning i morse tog det 26 minuter.

En princip som man brukar tillämpa när man vill sätta dagordningen och lansera en fråga är att prata om det viktigaste först, sedan prata om det igen och sedan säga att man har pratat om det.

Det är dags för vår partiledning att göra det. Vi ligger under i opinionsmätningarna och det är knappt fyra veckor kvar nu.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se

17 augusti 2006

Dagens i-landsproblem

Åh vad det är irriterande att vara den förste på morgonen som använder kopieringsapparaten på jobbet. Man måste ju vänta i flera minuter på att den ska bli varm innan man får ut sina kopior.

16 augusti 2006

Fastighetsskatten

Under Almedalsveckan gick de borgerliga partierna ut och sa att de hade enats om fastighetsskatten, ett påstående som de har upprepat många gånger sedan dess. Sanningshalten i påståendet kan ifrågasättas. De är överens om att den ska bort och att de ska tillsätta en utredning för att se hur avskaffandet ska finansieras.

Vi lever i en lustig tid. Numera anses det att man har enats när man är överens om att tillsätta en utredning. Jag trodde allt att det skulle krävas lite mer än så.

Igår, (tisdag) intervjuades Fredrik Reinfeldt av Ekot. Där föreslog han ett avskaffande av ränteavdragen för att finansiera skattesänkningen. Folkpartiet och kristdemokraterna gick emot direkt. I dagens DN säger folkpartiets Carl B Hamilton att de ser "bebehållna ränteavdrag som en viktig fråga". Så mycket för den enigheten.

Om enighet

De borgerliga har försökt göra enighet i sig till en viktig fråga för att väljarna ska rösta fram en borgerlig regering. Jag har i och för sig svårt att se varför fyra partier måste vara eniga för att bilda regering, det har ju funkat förr ändå, men om man nu ska framställa sig som eniga kan man fråga sig varför de inte anstränger sig mer för att inte bara framstå som eniga, det kan ju finnas en poäng att också vara det.

Du kan lyssna på intervjun med Fredrik Reinfeldt här.

Håkan Mild och Ronaldinho

Många har kritiserat Håkan Mild för att han var en tråkig fotbollsspelare med enbart glidtacklingar och evighetslöpande på repertoaren. Det är i och för sig något som skulle ha behövts i åttondelsfinalen mot Tyskland i somras men det må vara glömt.

Nedan finns beviset på att belackarna har fel.

Mycket nöje!

15 augusti 2006

Värna den driftige nörden

Enligt diverse trendsättare och kulturvetare håller nörden på att komma tillbaka. Vi tittar och skrattar med (åt?) Dr Dorian i TV-serien Scrubs. Fredrik Strage och andra popjournalister bjuds in till TV-soffor där de får utrymme att diskutera något så oviktigt som skivsläpp som om det vore av avgörande betydelse för världen att Madonna har kommit med en ny singel.

Vad är då en nörd? De flesta skulle nog karaktärisera nörden som en person med lite rolig frisyr, han (det är oftast en han) är lite tafatt, har svårt att attrahera folk av motsatt kön, ha ett annorlunda intresse och sist men inte minst, han ska inte ha den minsta förståelse för att andra kanske inte är lika intresserade av hans ämne som han är. Det är åtminstone denne sterotype nörd vi ser i olika TV-program där Steve Urkel nog är den mest kände.

På den danska versionen av Wikipedia finns en artikel om nördar. Under rubriken "Se också" finns länkar till Drakar och Demoner, Matrix, Stjärnornas krig och inte minst Star Trek. Det är nog bara att hålla med, det har allt smugit in en och annan nörd bland beundrarna av dessa ämnen. Som medlem i West Coast Trekkers kan jag intyga att det åtminstone finns en hel del nördar i Star Trek-kretsar.

Vi gör ett misstag om vi underskattar nördens betydelse, åtminstone den driftige nörden. Människor som är fanatiskt intresserade av något har en förmåga och inneboende vilja att utveckla det. Det är nördiga datatyper som gör att jag kan skriva detta och att du kan läsa det, det är motornördar någonstans som har gjort att dagens motorer är mer energieffektiva och det var en nörd som kom på att man kunde bygga högtalarmembran av aluminum så att jag och Jaco Pastorius får/fick ett bättre basljud i replokalen.

Därför är driftiga nördar bra att ha. Kanske till och med så bra att man får stå ut med att ha någon som berättar allt om "belysa utan att blända" (autentiskt exempel från bardisken på en jazzklubb i Göteborg).

DE E NAJS

14 augusti 2006

Det historiska Vaxholm

Min gamla hemstad Vaxholm har minst sagt fått en hel del medial uppmärksamhet under mandatperioden. När jag bodde där hade vi ingen lokaltidning och då var vi glada om lokaltidningen i grannkommunen Österåker över huvudtaget skrev någonting om oss.

Frågan är om inte kommunen börjar bli (mer) historisk. Efter bygget av Söderfjärdsskolan med konflikten mellan Byggnads och det lettiska byggföretaget som följd har mitt gamla Vaxholm chansen att bli "kommunen där den borgerliga alliansen inför valet 2006 sprack".

Fredrik Reinfeldt höll sitt årliga sommartal på Söderhamnsplan i Vaxholm. Där gav har följande två besked:
  1. Moderaterna ska matcha eller bjuda över alla socialdemokratiska satsningar på välfärden.
  2. De vill ha fler skattesänkningar än de som borgarna har kommit överens om tidigare.

Var och en förstår naturligtvis att det inte går att kombinera massiva skattesänkningar med massiva välfärdssatsningar. Eller så går det, man kan göra om man som borgarna i Göteborg gjorde när de hade makten här senast, 1991-1994. De drev kommunen ner i miljardunderskott.

Det är fem veckor kvar till valet. Det kommer att bli roliga veckor.

Från bloggen Banal lånar jag nedanstående bild.



11 augusti 2006

Toby Ziegler

Likt många andra politiskt intresserade följer jag Vita Huset. Nu har det kommit ett test där man kan se vilken person i serien man är. Som väntat blev jag Toby.



Ahh, the ever-cynical and sarcastic speechwriter. Gutsy and not afraid to speak up or clash with authority, his dry wit is amusing. But under it all he's just a big teddy bear... and the world's biggest Yankees fan.


:: Which West Wing character are you? ::


Testet finns på: http://spjcaps.tripod.com/ww.html

10 augusti 2006

Folkpartiet och detaljerna

De borgerliga partierna brukar banna oss socialdemokrater för att vi vill detaljreglera skolan. Den 3 oktober 2005 skrev folkpartiet en motion om läraryrket till riksdagen. På sidan 10 kan vi läsa:

En avgörande framgångsfaktor för svensk skola är att skolledarna får frihet från detaljerande bestämmelser. Skollagen måste ändras så att professionen får utrymme att själva utveckla respektive skola efter lokala förhållanden.
Jag skulle inte kunna säga det bättre själv även om jag inte är säker på att det krävs några lagändringar. Lärare är utbildade pedagoger så de borde rimligtvis veta mer om hur man ska undervisa än jag som inte är pedagog och sitter i en stadsdelsnämnd i Göteborg och beslutar om skolorna i min stadsdel. Så långt är allt väl. Jag och folkpartiet är överens.

Döm då av min förvåning när jag fick reda på att de vill upprätta en lista över böcker som barnen ska läsa under sin skolgång. I ena stunden säger de att skolan inte ska detaljeregerlas, i nästa stund ska folkpartiet bestämma vilka böcker barnen ska läsa.

Är det folkpartiets version av "frihet från detaljerade bestämmelser"?

09 augusti 2006

Avatar


Semestern är över och bloggen är igång igen.

En av de värsta formerna av hårdrock som jag vet är den så kallade NU-metallen som manifesteras av band som Slipknot, Korn och många till som jag inte kommer på nu. Growlsång á la dödsmetall kombinerat med ren melodiös sång i refrängerna till musik som brukar kallas "tung". Något som är en förskönande omskrivning av ett monotont hackande på E-strängen eller B-strängen för de som har sjusträngade gitarrer. Urtrist är det.

Jag trodde att den traditionella dödsmetallen var på väg bort. Du vet sån där musik som är snabb med smattrande baskaggar och en kompromisslöst vrålande sångare och varierande låtar. Det finns några äldre band med personer i min ålder men det verkar som att den yngre generationen har hittat andra förebilder. Metallica kanske... vem vet?

Men så såg jag Avatar på Frihamnsscenen igår kväll. Fem unga killar som verkligen vet vad dödsmetall är för något. De skriver bra låtar, de spelar snabbt och de kan hantera sina instrument

Hårdrock handlar mycket om attityd. Vad skulle annars få killar som annars är ganska macho att dra på sig åtsittande spandexbrallor och öva fräcka poser med gitarren framför spegeln? Lite fånigt kanske men hur roligt som helst. Man blir lycklig bara av att se det.

Avatar har bra musik och atityd. Gitarristerna vevade med håret i bara överkroppar och ägde hela scenen. Det var så in i helvete fräckt! Eller för att travestera Gert Fylking:

ÄNTLIGEN!!!