Det har hänt en del...
Jag är född 1975 och jag hade en del flickvänner under min uppväxt. Jag var 21 år gammal när jag såg en kvinna i stringtrosor på riktigt för första gången.
En socialdemokrat om politik, musik och fotboll ... mest
Jag är född 1975 och jag hade en del flickvänner under min uppväxt. Jag var 21 år gammal när jag såg en kvinna i stringtrosor på riktigt för första gången.
GT presenterade en opinionsundersökning för Göteborg. Vi går upp 9,3 procent!!! Dessutom verkar det gå bra i Stockholm.
Ibland säger man att det var bättre förr, det gäller inte Göteborgs SSU-distrikt. När jag var aktiv i distriktet höll vi mest på att bråka och det värvades väldigt få nya medlemmar men så är det inte längre, det dyker upp nya klubbar och aktiva medlemmar över hela stan.
Om inte vi kristna är med och drar snöret åt vårt håll, kommer allt att kantra. Om inte vi säger ifrån att det där är fel, kommer ingen annan göra det heller. Jag kan inte få igenom allt jag tycker, men jag kan i alla fall säga ifrån
I botten har jag min bibeltrogna kristna tro. Den är inte kompromissbar. Att Jesus är sann människa och sann Gud.
Kristendom och politik kan man inte skilja på.
I artikeln under denna kritiserade jag Aftonbladet. Nu går dess chefredaktör Anders Gerdin svaromål i nätupplagan av Resumé. Patetiskt.
Det finns två sorters mediedrev. Det ena är när någon har gjort något dumt och ska sättas dit och det andra är när någon har vart med om något hemskt och media gör allt för att personen ifråga ska "berätta med egna ord om händelsen". Båda innehåller ofta övertramp och båda är hemska men på olika sätt.
Borgarna i Göteborg har föreslagit att vi ska minska antalet stadsdelsnämnder från dagens 21 till 11. På så sätt ska de förhindra att "människor får olika service beroende på var de bor". Jag skulle förstå argumentet om de föreslog att ta bort stadsdelsnämnderna helt men det vill de inte.
Den som vill får gärna lägga fler namn till listan.
För några veckor sedan diskuterade jag en och kollega på jobbet vad som skulle kunna få oss att inte rösta på socialdemokraterna. Det var ganska lite, partiet blir för dödsstraff, partiet uttalar den ariska rasens överlägsenhet, partiet tar ställning mot de anställdas på arbetsmarknaden och några andra osannolika saker som kränker principen om alla människors lika värde eller grundläggande socialdemokratiska värderingar.
Länstidningen i Östersund har numera en bra ledarsida. Idag skriver Per Åhlström om föräldraförsäkringen. Läs den här.
Utöver detta finns det tio filmer med en elfte på gång.
Star Trek handlar om flera rymdskepp i United Federation of Planets. Det är precis som det låter, en federation av planeter som ställs inför de problem som mer "vanliga" länder ställs inför i kontakter med sina grannar. Måhända är grannarna i Star Trek lite mer annorlunda och måhända har de konstigare öron än här på jorden men principen är densamma.
Star Trek och politik
Star Trek är politik i allra högsta grad. Serien startades när kalla kriget pågick som värst samtidigt som medborgarrättsrörelsen i USA kämpade för att den svarta befolkningen skulle ha samma rättigheter som den vita.
Vid denna tid bestod bryggan på huvudskeppet Enterprise bland annat av:
Det väckte stor uppmärksamhet att en ryss och en svart kvinna hade så frammåtskjutna positioner i en amerikansk TV-serie. Nichelle Nichols som spelade Commander Uhura ville lämna serien. Självaste Martin Luther King bad henne att låta bli. Han såg att hon var en förebild för många svarta kvinnor i 60-talets USA och han ville inte att denna förebild skulle försvinna.
Seriens skapare Gene Roddenberry bedrev en medveten politisk opinionsbildning i en ganska trångsynt värld.
Vad är det som gör det?
Serien har funnits i 40 år och frågan är då vad det är som håller seriens fans i ett så fast grepp?
Jag tror att det är en kombination av rymden som alltid har faschinerat oss människor och en optimism. Det mesta i Science Ficition bygger på att allt har gått åt skogen, exempelvis som i Terminator, Star Wars eller Månbas Alfa men så är det inte i Star Trek. Man kan nog säga att Star Trek är mer verklighetstroget realistiskt. OK, jag vet att det är svårt att hävda att det är realistiskt att människor har kontakt med utomjordingar men tänk så här. Anta att det fanns utomjordingar och att vi kunde kommunicera med dem. Vad skulle vi då ha för relation till dem? Titta på Star Trek så får du se.
Lämpliga "ingångar" i serien
Jag kan börja med att rekommendera filmerna. Alla utom den första The motion picture och den senaste Nemesis är bra. Generations och First contact är särskilt bra.
Om man fastnar är man välkommen att gå med i West Coast Trekkers.
Sedan kan du börja följa "The next generation" som går på TV6. Den går mitt på dagen men man har ju video.
Mycket nöje!
DN har haft en intressant serie om mäns våld mot kvinnor. Den innehåller inga större nyheter för den som har följt frågan en tid men det är ändå bra att landets största morgontidning uppmärksammar frågan.
Igår rapporterade Rapport om ett förslag från utredaren Catarina af Sandeberg som föreslår att företag vars styrelser har mindre än 40 procent kvinnor i sin styrelse ska bötfällas. Ordföranden i Svenskt näringsliv, Michael Treschow, kommenterade förslaget:
Ikväll kommer Led Zeppelin tilldelas Polarpriset. Ett urmärkt val. Det är få band som har påverkat rockmusik så mycket som de har.
Enligt statuterna ska polarpriset ges till:
"individuals, groups or institutions in recognition of exceptional achievements in the creation and advancement of music. The prize breaks down musical boundaries by bringing together people from all the different worlds of music."
Detta har de verkligen lyckats med. Det enda frågetecknet jag har är om Burt Bacharach (2001) verkligen var värd det men det kan jag leva med.
Nu har Led Zeppelin fått priset men jag hoppas att jyrun inte tycker att kvoten "hård rock" därmed är fylld. Faktum är att det finns ett band som har påverkat rockmusiken ännu mer, nämligen Black Sabbath. Det finns inte något rock- eller hårdrocksband i världen som inte har influerats av dem.
Det skulle vara kul att se Ozzy Osbourne stappla fram till kungen och få priset.
Nu är jag hemma igen från min lilla tripp till USA. Jag ska erkänna att jag har en hel del om fördomar om landet over there och en av dem är att amerikansk TV är usel. Vidsynt som jag vill tro att jag är så tänkte jag avliva denna fördom hos mig själv, all amerikansk TV kan ju inte vara dålig.
Idag fyller den socialdemokratiska Europaparlamentarikern Åsa Westlund 30 år. Grattis Åsa!!!
För en ängel är det roligt att vara i världens andra City of Angels.
Det är alltid kul att vinna mot malmö ff. De enda som egentligen är roligare att slå är aik, de blir så sura då. Ikväll gjorde vi det igen och som genom ett ödets ironi var det en gammal mff:are som gjorde Blåvitts enda mål.
Min tre timmar långa tågresa mellan Göteborg och Stockholm varade i sex och en halv timme på grund av en trasig ledning mellan Alingsås och Vårgårda. Vid sådana tillfällen blir det lätt att man läser alla tidningar man har med sig en så där nio gånger i brist på annat att göra.
För ungefär två sedan hörde jag ordet blog för första gången. Det var min gode vän Ewelina som skulle ha en och på den vägen började det.